Rødkål

 

Jeg har eksperimenteret lidt med en rødkål, som jeg synes er blevet ret vellykket. Den er både sød og syrlig.

Ingredienser

  • 25 g andefedt
  • 1 kg rødkål (ca. 1/2 stort kålhoved)
  • 4 spsk. ribsgelé
  • Ufiltreret æblesaft
  • Saft fra 1 appelsin
  • 100 g mørk rørsukker
  • 2 små kanelstænger
  • 2 spsk. balsamisk eddike
  • 1 dl lagereddike
  • 1/2 tsk allehånde
  • Atamon, hvis rødkålen skal på glas

Fremgangsmåde

Rødkålen snittes fint. Andefedt smeltes i en stor gryde. Den snittede rødkål tilsættes og vendes med en grydeske. Allehånde knuses i morter og tilsættes. Ribsgele, appelsin- og æblesaft tilsættes. Rørsukker og begge slags eddike tilsættes, og der røres i gryden. Kanelstængerne lægges i gyden, så de er dækket af væske. Gryden holdes i kog ved moderat varme under låg i mindst 60 minutter. Kanelstængerne tages op, og rødkålen er serveringsklar.

Hvis (noget af) kålen skal på glas, skylles disse først i Atamon. Kålen kommes i glassene, som lukkes, mens kålen er varm, så der dannes undertryk, når den nedkøles.

Tilføjet af Jacob Søborg Andersen
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)