Jeg har eksperimenteret lidt med en rødkål, som jeg synes er blevet ret vellykket. Den er både sød og syrlig.
Ingredienser
- 25 g andefedt
- 1 kg rødkål (ca. 1/2 stort kålhoved)
- 4 spsk. ribsgelé
- Ufiltreret æblesaft
- Saft fra 1 appelsin
- 100 g mørk rørsukker
- 2 små kanelstænger
- 2 spsk. balsamisk eddike
- 1 dl lagereddike
- 1/2 tsk allehånde
- Atamon, hvis rødkålen skal på glas
Fremgangsmåde
Rødkålen snittes fint. Andefedt smeltes i en stor gryde. Den snittede rødkål tilsættes og vendes med en grydeske. Allehånde knuses i morter og tilsættes. Ribsgele, appelsin- og æblesaft tilsættes. Rørsukker og begge slags eddike tilsættes, og der røres i gryden. Kanelstængerne lægges i gyden, så de er dækket af væske. Gryden holdes i kog ved moderat varme under låg i mindst 60 minutter. Kanelstængerne tages op, og rødkålen er serveringsklar.
Hvis (noget af) kålen skal på glas, skylles disse først i Atamon. Kålen kommes i glassene, som lukkes, mens kålen er varm, så der dannes undertryk, når den nedkøles.
Tilføjet af Jacob Søborg Andersen