Rødvinsdampet rødkål

8 personer

Ingredienser

  • 1 rødkålshoved på ca. 1 kg.
  • 100 g smør eller margarine
  • 10 hele allehånde
  • 10 hele nelliker
  • Lidt salt
  • 4 dl rødvin
  • 5 spsk. sukker
  • 400 g svesker
  • 4 æbler, skrællede og skåret i både

Fremgangsmåde

Stokken fjernes fra rødkålshovedet, og rødkålen snittes fint. Smør/margarine smeltes i en gryde. Rødkålen svitses heri under konstant omrøring. Allehånde, nelliker, salt, rødvin, sukker og svesker tilsættes.

Læg låg på gryden og lad kålen simre mør ved svag varme i ca. 45 min. Æblebådene tilsættes og simrer med i yderligere 15 minutter.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)