Rødbede-butternut-bjerg

Hvis rødbede-butternut-bjerget ikke vil komme til Mohammed, må Mohammed følge denne opskrift.

En lun salat, der sagtens kan fungere som selvstændig hovedret eller på siden til fx fiskefrikadeller.
Til 4 personer
Forberedelse: En times tid

Ingredienser

  • 8 små rødbeder
  • 1 butternut græskar
  • God mozzarella
  • Olivenolie
  • Balsamico
  • Frisk basilikum
  • Krydderier: Salt, peber, chili, oregano/rosmarin/timian,

Fremgangsmåde

Der er to ting du skal have styr på: selve retten og så den basilikum-olie der skal udover.

Selve butternut-rødbede-bjerget laver du sådan her:

Skræl rødbederne, skær dem ud i mundrette stykker og bland dem med olie og krydderier efter smag. Pak dem ind i sølvpapir og smid dem i ovnen på 180 grader. De skal have ca 45 minutter.

Du skal også have mundrette græskarstykker i ovnen, men de skal kun have 30 minutter, så dem kan du forberede det første kvarter rødbederne er i ovnen. Vask græskaret, skær det over, fjern kernerne og skær i mindre stykker (man kan sagtens spise skrællen). Bland det hele med krydderier, olie og lidt balsamico og giv det en halv time i ovnen sammen med rødbederne.

Basilikumolien kan du lave mens det andet er i ovnen. Det er nemt nok. Du skal bare blende et helt bundt friskt basilikum med ca. en halv dl olivenolie og lidt salt, til det er helt smooth.

Til sidst skal du bare tage det hele ud af ovnen, anrette det pænt på et stort fad (med (bjerg)top)) og overdrysse det med flået mozzarella. Og evt ristede mandler eller hasselnødder. Hvad du nu har lyst til 🙂

Velbekomme!

.

Tilføjet af Familien
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)