Rødbedecarpaccio med parmesan og timian

20170127_120214

Rødbeder, især de stribede bolsjebeder, ser bare flottest ud rå. Rødbedecarpaccio med parmesan og timian er en super simpel måde at spise rå rødbede på, som både smager sindssygt godt og samtidig ser ret flot ud på tallerkenen.

Spis den som en forret eller som tilbehør til grøntsags- eller kødretter.

Opskriften er stærkt inspireret af beskrivelsen af ugens pose i uge 4 (2017). Retten smagte bare så godt, at jeg synes den fortjener at blive delt endnu mere.

Ingredienser

  • 1-2 beder, alt efter størrelsen (brug gerne de stribede beder eller – endnu bedre – en blanding af stribede og røde)
  • Friskrevet parmesan
  • Saften fra en halv citron
  • Olivenolie
  • Frisk timian (tørret kan også bruges)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Skræl bederne og skær dem i papirstynde skiver, enten med en skarp kniv eller et mandolinjern.

Put bederne i en skål med koldt vand indtil servering. På den måde bevarer de deres sprødhed og farve, mens resten af maden gøres klar.

Riv parmesanosten i store flager. Alt efter hvor tyndt man foretrækker det, kan det gøres med en skarp kniv, en kartoffelskræller eller et mandolinjern.

Rør en dressing af en god sjat olivenolie blandet med saften fra en halv citron.

Herefter skal maden blot anrettes. Find gerne en smuk tallerken eller fad. Fordel rødbedeskiverne i et jævnt lag, drys med parmesanflagerne og den friske timian. Slut af med olivenolie-citron dressingen og giv carpaccioen en gang salt og peber.

Det var det! God appetit!

Tilføjet af Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)