Salat af beder

 

Ingredienser

  • Bolsjebeder
  • Honning
  • Revet peberrod
  • Koncentreret hyldebærsaft
  • Skalotteløg i meget tynde ringe
  • Salt/peber
  • Rødvinseddike
  • En grøn dusk

Fremgangsmåde

Kog bederne med skræl i salt vand til de er møre. Afløl i koldt vand og fjern skrællen med fingrene eller en lille kniv. Skær bederne i mundrette stykker og læg dem i en skål. Smag herligheden til med resten af ingredienserne. Tilsæt hakket krydderurt inden servering og gem lidt til pynt. Pynt evt også med friskhøvlet peberrod.

 Tip: Bolsjebeder er meget bitre sammenlignet med andre beder. Derfor er honning særligt vigtigt i denne opskrift da det balancerer bitterheden. Vær ikke mange for at smage til “til kanten” – dvs. meget syre, sødme og salt. En skefuld sennep kan også gøre underværker.

Tilføjet af (spelling)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)