Sauce tartare er en klassisk engelsk sovs, der ofte serveres til fish & chips. Denne ret er inspireret af saucens smage, men er istedet en lækker salat, der kan spises som frokost eller tilbehør. Server evt. med noget godt brød til.
Ingredienser
- 1 kg små nye kartofler
- 2 spsk kapers
- 1 spsk hakkede syltede drueagurker
- En håndfuld purløg, finthakket
- En god håndfuld bladbredet persille, finthakket
- En håndfuld dild, finthakket
- 3 hårdkogte store æg
- Salt og peber
- Vinagrette:
- 1 spsk æbleeddike
- 1 1/2 tsk Dijon sennep
- 3 spsk raps eller olivenolie
Fremgangsmåde
Sørg for at kartoflerne alle har cirka samme størrelse (skær de største i mindre stykker hvis nødvendigt). Læg kartoflerne i en gryde, dæk med vand, tilsæt salt og bring i kog. Skru ned for varmen og lad dem simre i 8-12 min. til de er møre.
Samtidig laves vinagretten; put æbleeddike, sennep, olie og lidt salt og peber i et syltetøjsglas med låg og ryst det for at få det til at emulsificere.
Hæld vandet fra kartoflerne og put dem i en stor skål. Mens de stadig er varme hældes vinagretten på, og der røres rundt. Lad det stå og køle af.
Tilsæt kapers, drueagurker, urter og lidt salt og peber og bland det hele sammen. Skær æggene i kvarter og bland dem forsigtigt i salaten. Så er den klar til servering!
Tilføjet af Sofie