Savojkål og hokkaido på sprød pizzabund

 

Denne opskrift har vi kreeret for at markere den internationale veganermåned i november. Pizzaen er på en gang let i kraft af den tynde, sprøde bund og mættende pga. de fyldige vintergrønsager, som fint kan erstattes med andre forhåndenværende. Retten står fint distancen helt uden uden ost eller andre animalske produkter, den er sund og lækker, og så gør den ikke en flue – eller noget andet dyr –  det mindste fortræd. 🙂

Ingredienser

  • mel – økologisk gær – surdej, hvis du har – hokkaido – savojkål – hvidløg – olivenolie – porrer – kartofler – krydderurter – æblecidereddike eller citronsaft.

Fremgangsmåde

Pizzabund: Lav en simpel dej af dit foretrukne mel, lidt gær, salt og vand. Hvis du har en surdej kørende, så suppler med den. Lad dejen hæve så længe, du har tid til, gerne lunt til at starte med og i køleskabet resten af tiden (hvis den kan stå i 12 timer, er det super, men det er langt fra nødvendigt).

Savojkål og hokkaido: Snit savojkålen fint, skyl den og lad den dryppe af. Skær hokkaido-græskaret i små tern og steg dem – evt. i selskab med lidt hvidløg – i olivenolie på en pande til de er semi-møre.

(Du kan vælge at supplere med andre grøntsager, fx fintskårne sommerporer og/eller kartofler i små tern)

Når grøntsagerne er klar, ruller du dejen helt tyndt ud. En håndfuld mel på køkkenbordet og lidt tålmodighed lønner sig. Sving bunden over på et stykke bagepapir. Fordel grøntsagerne på bunden, drys med krydderurter, fx timian, oregano, rosmarin eller det der ligner, samt godt med salt og peber. Hæld endelig en god omgang olivenolie ud over det hele.

Når ovnen er varmet til 250(!) grader, hiver du ”pizzaen” over på en bageplade, som ideelt set har siddet i ovnen og således er brandvarm. 7-10 minutter efter har du sprød, duftende aftensmad. En sidste vigtig detalje er at du, når ”pizzaen” er ude af ovnen, generøst giver den nogle stænk af æblecidereddikke/citronsaft. Så er der balance!

Velbekomme! Mathias og Karin Elrød

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)