Bladselleri eller blegselleri er en stængelgrønsag, der ikke nødvendigvis falder i alles smag ved første bid. Den kan dog læres at elskes!
Brug den fx i lasagnens tomatsauce eller i efterårets simreretter, hvor den bidrager fortræffeligt med både smag og tekstur.
Den skarpe smag gør sig også godt i salater. Er du stadig lidt beklemt og synes at den er en kende for kras, kan du prøve følgende salat, hvor æble, honning og yoghurt bidrager med sødme og mildner den skarpe smag.
Ingredienser
- 1 håndfuld stængler fra bladselleri
- 1 lille håndfuld blade fra bladselleri
- 2 æbler (gerne en sød sort som Discovery, Rød Aroma, Ingrid Marie eller Gråsten)
- 2 tsk. honning
- 1 tsk. sennep
- 1 spsk. saltede peanuts
- salt og peber
Fremgangsmåde
Snit bladsellerien fint. Både stængler og blade. Skær æblet i tern. Bland en dressing af yoghurt, honning, sennep, salt og peber. Kom bladselleri og æbler i dressingen. Smag til og top med saltede peanuts.
Tilføjet af Line Munkholm