Shots af jordskokkesuppe med trøffelolie

[6-8 PERSONER] Suppen laves forvejen, så den kan nå at afkøle, før den serveres i glas med et dryp trøffelolie og sprøde pastinakchips.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 750 g jordskokker
  • 2 æbler
  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld timianblade uden stilk
  • 1 liter vand
  • 3 spsk hønsebouillon
  • 100 g Philadelphia Light 12%
  • Salt og Peber
  • Trøffelolie
  • 1 pose pastinakchips (eller lav
    dem selv)

Fremgangsmåde

Hak løget fint. Skræl jordskokkerne,og skær dem i mundrette stykker. Skræl æblerne, og skær i mindre stykker. Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, jorskokker, æbler og timian heri. Hæld vand og bouillon på, og lad grøntsagerne koge ved svag varme under låg i ca. 30 min., til jorskokkerne er møre.
Blend suppen til en ensartet konsistens, pisk smøreost i, til den har jævnet suppen, og smag til med salt og peber. Stil  suppen på køl.
Server suppen i glas med et dryp trøffelolie og sprøde pastinakchips.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)