Smagsprøve Østerbro d. 14/12: Æblegrød

 

Skønne æbler

Ingredienser

  • Dine bedste æbler, denne uge den lækre Holsteiner Cox
  • Lidt vand eller æblemost
  • Krydderier og sukker eller honning efter humør

Fremgangsmåde

Er du doven som mig, skæres æblerne i skiverne (inkl. skræl og kernehus) og bringes i kog sammen med lidt væske, vand eller æblemost efter humør. Det er oplagt at tilsætte krydderier alt efter, hvad grøden skal bruges til; kanel, chili, peberrod, citronskal, vanilje m.m. for blot at nævne nogle få muligheder.
Lad æblerne koge, til de er helt smattet ud, passér gennem en sigte og smag evt. til med sukker eller honning afhængig af æblets egen sødme.
Nyd derefter en lille bid dansk sensommer nu her i vintermørket.

Skrællen giver grøden en flot farve

Tilføjet af Marcus Lantz
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)