Sommer vege-burger

burger

Burgere er altid lækkert! Og burgere skal som alle vores andre måltider naturligvis tilpasses årstidens aller lækreste grønt.

I denne opskrift kan resterne af grøntsagerne presset til juice bruges til at lave burgerbøfferne. Sådan nogle burgerbøffer kan man også bruge andre ‘rester’ fra sit vege-køkken til. F.eks er det lækkert at bruge resterne af havregryn, efter du har lavet havremælk af dem. Det giver struktur og fylde til bøfferne – og så slipper vi for det spild. Du kan se hvordan man kan lave havremælk derhjemme her: https://www.youtube.com/watch?v=pvMqattxJkU

Nu til burgerne!

Ingredienser

Bøffer

  • Resterne efter en friskpresset grøntsagsjuice. F.eks gulerod, røde beder og ingefær
  • To mellemstørrelse nye kartofler
  • To friske gulerødder
  • To løg
  • To dl røde linser
  • En dl mel (hvede-, spelt-, ris-, kikærte- eller grahamsmel)
  • Dild
  • Salt & peber
  • Evt. chili
  • 1 dl planteolie, eks. raps- eller solsikkeolie

Tilbehør

  • Pak Choi eller salat
  • Agurk
  • Tomat
  • Gerne en lækker løg- eller æblechutney eller hvad du har på hylden fra i vinters

Boller

  • Dine ynglings boller eller se http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=17663

Fremgangsmåde

Start med at lave dejen til dine ynglings boller og stil den til at hæve.

Så fat på bøfferne. De røde linser sættes over kog, ca. 15 min., til de er helt udkogte og gullige i farven. Imens rives kartofler, gulerødder og løg på et alm. rivejern. Dilden renses og snittes. De revne grøntsager blandes med de ‘tørre’ grøntsager fra juiceren, med de røde linser og melet. Tilsæt evt lidt vand, hvis massen er træg. Som regel vil væden fra de røde linser være nok. Smag til med salt og peber, og evt. chili. Stivelsen i kartoflerne sammen med melet holder sammen på bøfferne. Hvis de ikke holder ordentlig sammen tilsæt enten en kartoffel mere eller lidt mere mel.

Steg bøfferne på en varm pande i planteolien. Prøv evt en bøf først, og se om massen skal have lidt mere stivelse. Vær gavmild med fedtstof under stegning.

Form og bag bollerne. Gå efter at boller og bøffer har nogenlunde samme størrelse, for at give den bedst mulige burgeroplevelse!

Snit tilbehøret, så det bedst muligt passer til bøf og bolle.

Så er vi klar til at spise: smør bollerne med chutney, så det lækre sprøde grønne og i midten den varme bøf.

Bon appetit!

Tilføjet af Kilombo
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)