Er squashen blevet lidt stor kan det være lidt sværere at finde en anvendelse for dem. Jeg har haft meget glæde af denne opskrift, som jeg har fra en bog, der blev udgivet for m-a-n-g-e år siden af Lademan.
Ingredienser:
600 g squash
1 tsk salt
½ dl havregryn
1 spsk mel
ca ½ dl rasp
2 spsk revet løg
salt, peber
1 spsk hakket persille/basilikum (gerne meget mere, det smager jo godt)
1 æg
fedtstof til stegning
Fremgangsmåde:
Flæk squashen og skrab kernerne ud, hvis de er store. Riv squashen fint og læg den i en sigte. Drys 1 tsk salt over og lad det trække i 10 min. Læg den revne squash i et klæde, fold det sammen og knug reste af væden fra.
Bland squash med de øvrige ingredienser og sat farsen koldt i ½ time. Rør den igennem. Er den for stiv, tilsæt lidt æggehvide. Er den for løs, tilsæt mere rasp. Form farsen som almindelige frikadeller og steg dem gyldne ved svag varme, ca. 4-5 min på hver side.
Frikadellerne egner sig fint til frysning og er også gode i madpakken.
2 comments for “Squashfrikadeller”