Ingredienser
- 300 gr. kartofler og 4-500 gr. pastinak skåret i grove tern
- 7,5 dl. grøntsagsboullion
- hakket hvidløg efter smag
- hakket timian
- olie
- evt. en sjat piskefløde
- salt og peber
- lidt creme fraiche til pynt
Fremgangsmåde
1. Svits hvidløg i olien i en gryde i et minuts tid
2. Kom pastinak og kartofler i gryden og svits videre i 1-2 minutter
3. Bouillonen hældes over og timian tilsættes.
4. Det skal nu blot koge, indtil kartoflerne og pastinakken er møre – ca. 20-25 minutter, afhængigt af, hvor groftskåret grøntsagerne er.
5. Herefter blendes det hele med en stavblender. Suppen skal ikke koge længere, så sluk for kogepladen (eller sluk næsten helt, hvis det er på et gaskomfur).
6. Tilsæt nu fløden (igen efter smag) og smag til med salt og peber.
7. Øs suppen op i tallerkenerne, læg en klat creme fraiche i midten.