Suppe med selleri, pastinak og blåskimmelost med æblechipsene

Link til den originale opskrift

    Ingredienser (hovedret til 3 personer)

    • 1 knoldselleri
    • 2 pastinakker
    • 2 æbler
    • 200g blåskimmelost (roquefort i den original opskrift, jeg bruger danablu som er lidt mildere)
    • 2 liter grøntsagsbouillon
    • 20 g smør
    • 100 g crème fraîche (eller så meget som du vil, jeg tilføjer altid mere!)
    • 3 æbler til æblechipsene (evt.)

    Fremgangsmåde

    Suppe

    1. Skræl og skær knoldselleri, æbler og pastinak i mindre stykker.
    2. Steg knoldselleri og æbler i en gryde med smørret i 5 minutter. Tilsæt pastinak, salt og peber. Hæld bouillon i og bring den i kog.
    3. Sænk varmen og lad det simre i 20-25 min.
    4. Smuldr blåskimmelosten i en skål.
    5. Hæld bouillonen fra i en skål og blend grøntsagerne. Tilføj lidt kogebouillon til den ønskede konsistens.
    6. Sæt suppen tilbage i gryden for at genopvarme den. Tjek smagen og tilsmag evt. med salt og peber. Tag gryden af varmen og tilsæt crème fraîche. Rør rundt i gryden for at opnå en glat tekstur.
    7. Anret suppen i skåle og drys med blåskimmelost og evt. æblechips.

    Æblechips

    1. Varm ovnen op til 90 grader og tag en bageplade ud
    2. Rens æblerne og skær dem i halve. Fjern kerner og skær æblerne i tynde skiver (med en maskine eller mandolin-jern er nemmere end med en kniv)
    3. Læg æble-skiver (pun intended 😉) på bagepladen med bagepapir, tilføj evt. olie, og lad dem tørre i ovnen med luftvarm i en time
    Print Friendly, PDF & Email

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Optionally add an image (JPEG only)