Ingredienser (hovedret til 3 personer)
- 1 knoldselleri
- 2 pastinakker
- 2 æbler
- 200g blåskimmelost (roquefort i den original opskrift, jeg bruger danablu som er lidt mildere)
- 2 liter grøntsagsbouillon
- 20 g smør
- 100 g crème fraîche (eller så meget som du vil, jeg tilføjer altid mere!)
- 3 æbler til æblechipsene (evt.)
Fremgangsmåde
Suppe
- Skræl og skær knoldselleri, æbler og pastinak i mindre stykker.
- Steg knoldselleri og æbler i en gryde med smørret i 5 minutter. Tilsæt pastinak, salt og peber. Hæld bouillon i og bring den i kog.
- Sænk varmen og lad det simre i 20-25 min.
- Smuldr blåskimmelosten i en skål.
- Hæld bouillonen fra i en skål og blend grøntsagerne. Tilføj lidt kogebouillon til den ønskede konsistens.
- Sæt suppen tilbage i gryden for at genopvarme den. Tjek smagen og tilsmag evt. med salt og peber. Tag gryden af varmen og tilsæt crème fraîche. Rør rundt i gryden for at opnå en glat tekstur.
- Anret suppen i skåle og drys med blåskimmelost og evt. æblechips.
Æblechips
- Varm ovnen op til 90 grader og tag en bageplade ud
- Rens æblerne og skær dem i halve. Fjern kerner og skær æblerne i tynde skiver (med en maskine eller mandolin-jern er nemmere end med en kniv)
- Læg æble-skiver (pun intended 😉) på bagepladen med bagepapir, tilføj evt. olie, og lad dem tørre i ovnen med luftvarm i en time