Svamesuppe med østershatte

Opskriften er til 4 personer, fra uge 50 2009

Ingredienser

  • 40 g smør
  • 4 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g østershatte
  • 3 dl hvidvin
  • 12 dl hønsebouillon
  • 4 dl piske!øde
  • 40 g soltørrede tomater
  • 4 spsk frisk timian
  • salt, friskkværnet peber
  • 4 skiver toastbrød

Fremgangsmåde

Klargør østershatte ved at skære det nederste af stokken ( den kan være lidt hård). Riv svampene i mindre stykker. Pil og  hak skalotteløgene fint. Varm smørret op i en stor gryde, så det lige bruser op. Sautér skalotteløg og knust hvidløg i ca. 1  min. ved middel varme, uden at det tager farve. Kom østershattene ved og lad dem svitse med i 2 min. Kom hvidvin ved og lad det koge op. Kom bouillon, !øde og “nthakket soltørrede tomater ved.
Lad suppen koge i 15 min. ved middel varme, og smag suppen til med timian, salt og peber.
Servér suppen i en suppeterrin med ristet eller grillet brød.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)