Opskriften er til 4 personer. Fra uge 47 2009
Ingredienser
- 120 g hvedemel
- 60 g grahamsmel
- 75 g smør
- 1/2 dl kærnemælk
- 400 g rosenkål
- 3 æg
- 200 g hytteost 20+
- 2 tsk timian
- 50 g Emmentaler 45+
- salt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Tærtebund:
Bland de 2 slags mel, smuldr smørret i melet, tilsæt salt og peber og saml dejen med kærnemælken. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Forbag bunden ved 200 º i 10 min.
Fyld:
Damp rosenkålen i letsaltet vand i ca. 5 min. Dryp af i en sigte. Pisk æg sammen med hytteost, timian, revet Emmentaler ost, salt og peber. Fordel rosenkål over den forbagte bund. Hæld æggemassen over og bag tærten færdig ved 200 º i yderligere 25 min.