Tærte med rosenkål

Opskriften er til 4 personer. Fra uge 47 2009

Ingredienser

  • 120 g hvedemel
  • 60 g grahamsmel
  • 75 g smør
  • 1/2 dl kærnemælk
  • 400 g rosenkål
  • 3 æg
  • 200 g hytteost 20+
  • 2 tsk timian
  • 50 g Emmentaler 45+
  • salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tærtebund:
Bland de 2 slags mel, smuldr smørret i melet, tilsæt salt og peber og saml dejen med kærnemælken. Rul dejen ud og læg  den i en smurt tærteform. Forbag bunden ved 200 º i 10 min.
Fyld:
Damp rosenkålen i letsaltet vand i ca. 5 min. Dryp af i en sigte. Pisk æg sammen med hytteost, timian, revet Emmentaler ost, salt og peber. Fordel rosenkål over den forbagte bund. Hæld æggemassen over og bag tærten færdig ved 200 º i  yderligere 25 min.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)