
Link til den originale opskrift på fransk
Ingredienser (4 personer/8 mellemstore burgers)
Til burgers
- 8 burger boller
- 500 g kogte rødbeder
- 2 æg
- 160 g havregryn
- 2 spsk hakket frisk estragon
- 4 spsk olivenolie
Til nem estragon-mayonnaise
- 2 til 4 spsk hakket frisk estragon
- 2 tsk olivenolie
- 2 spsk cidereddike
- 4 spsk færdiglavet mayonnaise
Til karamelliserede løg
- 2 rødløg
Fremgangsmåde
- Dræn rødbederne og behold saften (den skal bruges senere). Riv rødbeder med køkkenmaskine eller rivejern.
- Put rødbeder, æg, estragon og havregryn i en skål og bland med hænderne. Form bøffer ved at trykke godt mellem hænderne. Stil derefter bøfferne i køleskabet og lad dem hvile så de bliver mere faste.
- Skær imens løgene i tynde strimler, varm 2 spsk olivenolie i en gryde og steg løgene i 5 minutter. Tilsæt derefter rødbedesaft og salt, og lad dem karamellisere ved svag varme. Når løgene er karamelliserede, sættes de til side.
- Blend alle ingredienserne til estragon-mayonnaise i en skål.
- Varm 2 spsk olivenolie op på en pande og steg bøffer – cirka 4 minutter på hver side. Varm burger boller imens.
- Saml burgerne: smør lidt estragon-mayonnaise på bunden af bollen, læg bøffen, lidt karamelliseret løg ovenpå og luk.