Vegetar burger med rødbedebøffer og estragon-mayonnaise

Link til den originale opskrift på fransk

Ingredienser (4 personer/8 mellemstore burgers)

Til burgers

  • 8 burger boller
  • 500 g kogte rødbeder
  • 2 æg
  • 160 g havregryn
  • 2 spsk hakket frisk estragon
  • 4 spsk olivenolie

Til nem estragon-mayonnaise

  • 2 til 4 spsk hakket frisk estragon
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 spsk cidereddike
  • 4 spsk færdiglavet mayonnaise

Til karamelliserede løg

  • 2 rødløg

Fremgangsmåde

  1. Dræn rødbederne og behold saften (den skal bruges senere). Riv rødbeder med køkkenmaskine eller rivejern.
  2. Put rødbeder, æg, estragon og havregryn i en skål og bland med hænderne. Form bøffer ved at trykke godt mellem hænderne. Stil derefter bøfferne i køleskabet og lad dem hvile så de bliver mere faste.
  3. Skær imens løgene i tynde strimler, varm 2 spsk olivenolie i en gryde og steg løgene i 5 minutter. Tilsæt derefter rødbedesaft og salt, og lad dem karamellisere ved svag varme. Når løgene er karamelliserede, sættes de til side.
  4. Blend alle ingredienserne til estragon-mayonnaise i en skål.
  5. Varm 2 spsk olivenolie op på en pande og steg bøffer – cirka 4 minutter på hver side. Varm burger boller imens.
  6. Saml burgerne: smør lidt estragon-mayonnaise på bunden af bollen, læg bøffen, lidt karamelliseret løg ovenpå og luk.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Optionally add an image (JPEG only)