Vegetar burger med rødbedebøffer og estragon-mayonnaise

    Link til den originale opskrift på fransk

    Ingredienser (4 personer/8 mellemstore burgers)

    Til burgers

    • 8 burger boller
    • 500 g kogte rødbeder
    • 2 æg
    • 160 g havregryn
    • 2 spsk hakket frisk estragon
    • 4 spsk olivenolie

    Til nem estragon-mayonnaise

    • 2 til 4 spsk hakket frisk estragon
    • 2 tsk olivenolie
    • 2 spsk cidereddike
    • 4 spsk færdiglavet mayonnaise

    Til karamelliserede løg

    • 2 rødløg

    Fremgangsmåde

    1. Dræn rødbederne og behold saften (den skal bruges senere). Riv rødbeder med køkkenmaskine eller rivejern.
    2. Put rødbeder, æg, estragon og havregryn i en skål og bland med hænderne. Form bøffer ved at trykke godt mellem hænderne. Stil derefter bøfferne i køleskabet og lad dem hvile så de bliver mere faste.
    3. Skær imens løgene i tynde strimler, varm 2 spsk olivenolie i en gryde og steg løgene i 5 minutter. Tilsæt derefter rødbedesaft og salt, og lad dem karamellisere ved svag varme. Når løgene er karamelliserede, sættes de til side.
    4. Blend alle ingredienserne til estragon-mayonnaise i en skål.
    5. Varm 2 spsk olivenolie op på en pande og steg bøffer – cirka 4 minutter på hver side. Varm burger boller imens.
    6. Saml burgerne: smør lidt estragon-mayonnaise på bunden af bollen, læg bøffen, lidt karamelliseret løg ovenpå og luk.
    Print Friendly, PDF & Email

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Optionally add an image (JPEG only)