Vietnamesiske forårsruller er super lækkert, du kan bruge rester fra køleskabet, og det er nemt!
Opskriften viser eksempel på grøntsager man kan komme i, men her er det også plads til inspiration.
Denne opskrift er til ca 14 forårsruller.
Ingredienser
Det grønne:
– Deles i lange tynde strimler.
- 1-2 gulerødder
- 1/2 hvidkål
- 1 agurk
- 1-2 avokado
- 1 peberfrugt
- 1 purre
- (1 mango)
Tigerrejer:
Disse kan sløjfes dersom man ønsker en vegetarisk ret. Kan også skiftes ud med kylling, skåret i strimler.
– Steg tigerrejer kort tid i olie, sammen med hvidløg i tynde skiver, lidt salt og peber og hakket chili.
- Tigerrejer
- 2 fed hvidløg
- 1 chili
- Salt og peber
- Olie
Peanutsauce
– Steg hakket løg og hvidløg i olien. Bland ind peanutbutter og vand. Rør alt sammen, og tilsæt fiskesauce og lime. Kog op, og lad den tykne lidt til.
- 5 spiseskeer peanutbutter – meget gerne crunchy
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olie (gerne sesamolie, men anden kan også gå)
- 1,5 dl vand
- 2 spsk fiskesauce
- Saft fra 1 lime
Topping og indpakning:
- Frisk persille, koriander eller mynte – efter smag og behag
- Frisk chili
- Rispapir, ca. 14 stk.
Fremgangsmåde
Nå skal forårsrullerne bygges.
Kog op vand, og hel i en stor skål. Bland i koldt vand indtil temperaturen er så man kan komme fingrene i vandet.
Dyp et rispapir af gangen kort ned i vandet, så hele rispapiret bliver fugtigt. Derefter vil det langsomt blødes op på tallerkenen.
Så skal man bare bygge sin forårsrul med alt det man ønsker af grønt, rejser, sauce, urter og chili.
Det er ikke altid lige nemt at rulle den sammen, men selv når det ikke bliver pænt, så smager det godt 🙂