Denne vintersalat er en varm, fyldig og smagfuld ret, der fungerer perfekt som en vegetarisk hovedret eller som et lækkert tilbehør. Kombinationen af den milde, nøddeagtige smag fra jomfrubyg, sødmen fra bagt græskar, umami fra stegte kejserhatte og den salte cremethed fra feta skaber en velafbalanceret og tilfredsstillende ret.
Jomfrubyg med bagt græskar, kejserhatter og feta
En fyldig vintersalat der fint kan fungere som vegetarisk hovedret.
Ingredienser
- 2 dl jomfrubyg eller perlebyg
- 1 græskar
- 3 store kejserhatte
- 1 /2 blok feta
- persille
- smør
- olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog byggen (5dl vand, 30 min), sluk blusset og lad byggen trække (yderligere 30 min).2 dl jomfrubyg
- Skær græskarret i mundrette bidder, vend dem med olie og salt og bag dem i ovnen til de er møre og let karamelliserede (20-30min ved 200 grader).1 græskar, olivenolie, salt og peber
- Skær kejserhattene i bidder og steg dem på en varm, tør pande. Når de har fået en god farve og tabt vandet så tilføj en klat smør og lad dem stege færdig et par minutter ved lidt lavere varme.smør, 3 store kejserhatte
- Dræn byggen grundigt for overskydende vand og vend den med græskar, svampe, feta, salt, peber, olivenolie og friskhakket persille.1 /2 blok feta, persille