Rødbedepesto

Har du rødbeder til overs? Denne rødbedepesto er en fantastisk måde at bruge dem på. Den har en smuk farve og en skøn balance mellem den søde smag fra rødbederne, det krydrede strejf af ingefær og den fyldige smag fra mandler og ost. Rødbedepestoen er alsidig – brug den som dip til grøntsagsstænger, som smørelse på brød, eller som et smagfuldt twist i en kornsalat, frittata eller brøddej.

rødbedepesto københavns fødevarefællesskab

Rødbedepesto

Line Munkholm
Har du et par rødbeder til overs? Så kan denne rødbedepesto være en lækker måde at få dem brugt på. Den er god som dip til rå grønsagsstænger, som spread på brød, til en cremet kornsalat med perlespelt/-byg/-rug, i brøddejen eller frittataen.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Snack, Tapas, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 2 store rødbeder
  • 1 cm ingefær
  • 10-15 mandler
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • 20-30 g revet ost gerne tør ost

Sådan gør du
 

  • Rødbederne skrælles og skæres i tern. Koges ca. 35-40 min. Ingefær skrælles og skæres i skiver.
    2 store rødbeder, 1 cm ingefær
  • De kogte og let afkølede rødbeder kommes i en blender eller minihakker med de øvrige ingredienser og køres til en ensartet masse. Smages til.
    10-15 mandler, 2-3 spsk. olivenolie, ½ tsk. salt, 20-30 g revet ost
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering