Stuvet rødkål

Med rødløg, balsamicoeddike, varme krydderier som stjerneanis og spidskommen samt en smule rørsukker, får retten en aromatisk dybde og en let karamellisering. Denne version kan også tilsættes ribs- eller kirsebærsaft for ekstra frugtsødme og appelsinsaft for en frisk syrlighed. Perfekt som tilbehør til både klassiske og moderne måltider, især i vintermånederne.

stuvet rødkål københavns fødevarefællesskab

Stuvet rødkål

andreas
Stuvet rødkål er en klassisk ret med masser af smag, hvor den sød-syrlige balance skaber en dejlig kontrast til kålens naturlige dybde. Klassisk rødkål med smæk i…..
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 rødkål
  • 2 rødløg
  • 2 kviste timian
  • 3 stk. laurbær
  • 2 stjerneanis
  • ½ tsk. Spidskommen
  • ½ tsk. korianderfrø
  • ½ tsk. Fennikelfrø
  • 3-4 spsk. rørsukker
  • 2 dl. Balsamisk eddike
  • Kan også tilsættes en sjat ribs/kirsebærsaft og/eller appelsinsaft.

Sådan gør du
 

  • Snit kål og rødløg fint.
    1 rødkål, 2 rødløg
  • Lad rødløget stege i 10 – 15 min uden at tage farve.
  • Krydr med salt og peber, tilsæt herefter krydderier, sukker og lad det karamellisere i 2-3 min.
    2 kviste timian, 3 stk. laurbær, 2 stjerneanis, ½ tsk. korianderfrø, ½ tsk. Fennikelfrø, 3-4 spsk. rørsukker, ½ tsk. Spidskommen
  • Tilsæt herefter kål og eddike, smag til igen.
    2 dl. Balsamisk eddike
  • Lad det simre i 30 -40 min, og smag til, det skal være sød/surt og krydret….
    Kan også tilsættes en sjat ribs/kirsebærsaft
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering