Det søde græskarfyld, drysset med sukker og vanilje, smelter sammen med de let penslede filodejlag, hvilket skaber en let og luftig tekstur. Perfekt til at fremhæve efterårets smag af græskar, serveret lun og nybagt med sin skønne, sprøde overflade.
Græskarkage med filodej
Denne græskarkage med sprød filodej og sødt, revet græskar er en delikat kombination af lagdelt fyld og sprødhed.
Ingredienser
- 1 kg græskar-hokaido/butternut Galeuse d’Eysine , ca. 800 g revet græskar
- 600 g / 3 ruller Filodej optøet Kan købes i Føtex
- ca. 350 g sukker blandet med 2-3 tsk. vanilje
- ca. 1.5 dl madolie raps, solsikke
Sådan gør du
- Græskarret deles i to, kærnerne og det bløde skrabes ud med en ske, skæres i både og skrælles. “Bådene” rives på den grove side af rivejernet, eller på foodprocessoren.1 kg græskar-hokaido/butternut
- Længden af Filodejen tilpasses egen kageform , der skæres evt. lidt af rullen af, og resterne bruges senere, under græskar-laget, midt i kagen. Filodejen dækkes med et viskestykke eller plastikfolie, så den ikke tørrer ud.600 g / 3 ruller Filodej optøet
- Formen ( ca.str. 30x3ocm) pensles med olie, og første plade filodej, der lægges på, pensles kun med olie, mens næste pensles med olie og drysses med en spsk. sukker.ca. 1.5 dl madolie, ca. 350 g sukker blandet med 2-3 tsk. vanilje
- En god håndfuld revet græskar fordeles over næste plade, og derefter drysses med to spsk. sukker. Sådan fortsættes skiftevis, en plade penslet med olie og drysset med sukker, og en plade med græskar og sukker. Det hele skal gøres med let hånd, uden at trykke på pladerne.
- Afsluttes med tre plader, to med olie og sukker, mens den sidste er penslet kun med olie og lidt vand.
- Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 180°C i ca. 45 min. alt afhængig af kagens tykkelse. Kagen er færdigbagt, når den har fået en jævn dejlig lysebrun overflade ( franskbrød-farve) og samtidigt dufter meget af bagt græskar og vanilje.