Jordskokker m. hvidløgsæbler

Denne enkle, veganske ret er en perfekt afslutning på den internationale veganermåned. Kombiner jordskokkers jordede sødme med hvidløg og æblers friske syrlighed i en ret, der balancerer både fylde og friskhed. Med få, overkommelige ingredienser kan du skabe en smagfuld oplevelse uden at bruge dyre råvarer – og uden dyr! Server med grønne eller sorte linser for en komplet og mættende plantebaseret måltid.

Jordskokker - Kbh FF

Jordskokker m. hvidløgsæbler

karin elrod
Ingen dyr ret – og ingen dyr i! Perfekt afslutning på den internationale veganermåned 🙂
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret, Salat
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 pose Jordskokker
  • 2 Æbler
  • 3 fed Hvidløg
  • Olivenolie
  • 1 Citron
  • Æbleeddike/hvidvin
  • Rørsukker/agavesirup
  • Salt+peber, korianderfrø, evt. muskat.

Sådan gør du
 

  • Skrub jordskokker og skær dem i mundrette stykker. Læg dem evt. i vand tilsat citron, så de ikke bliver mørke.
    1 pose Jordskokker, 1 Citron
  • Vask æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små både. Hvis skrællen er fin, bliver den på. Pil en generøs mængde hvidløgsfed og skær dem i tynde skiver.
    2 Æbler, 3 fed Hvidløg
  • Smør et fad med olivenolie. Læg (godt afdryppede) jordskokker og æbler i. Vend hvidløgsskiverne i blandingen og drys med lidt salt, peber og stødt koriander (frø).
    Olivenolie, Salt+peber, korianderfrø, evt. muskat.
  • Overhæld det hele med lidt ekstra olie og 1-2 spsk. citronsaft/æblecidereddike/hvidvin. Drys med lidt rørsukker eller brug agavesirup. Stil fadet i en 200 grader varm ovn til alt er mørt.
    Æbleeddike/hvidvin, Rørsukker/agavesirup
  • Server med kogte grønne linser (Dupuys-linser) eller sorte Beluga-linser smagt til med olie, salt og peber og måske lidt reven muskatnød.

Noter

Velbekomme. Mathias og Karin Elrød
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering