Denne enkle, veganske ret er en perfekt afslutning på den internationale veganermåned. Kombiner jordskokkers jordede sødme med hvidløg og æblers friske syrlighed i en ret, der balancerer både fylde og friskhed. Med få, overkommelige ingredienser kan du skabe en smagfuld oplevelse uden at bruge dyre råvarer – og uden dyr! Server med grønne eller sorte linser for en komplet og mættende plantebaseret måltid.
Jordskokker m. hvidløgsæbler
Ingen dyr ret – og ingen dyr i! Perfekt afslutning på den internationale veganermåned 🙂
Ingredienser
- 1 pose Jordskokker
- 2 Æbler
- 3 fed Hvidløg
- Olivenolie
- 1 Citron
- Æbleeddike/hvidvin
- Rørsukker/agavesirup
- Salt+peber, korianderfrø, evt. muskat.
Sådan gør du
- Skrub jordskokker og skær dem i mundrette stykker. Læg dem evt. i vand tilsat citron, så de ikke bliver mørke.1 pose Jordskokker, 1 Citron
- Vask æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små både. Hvis skrællen er fin, bliver den på. Pil en generøs mængde hvidløgsfed og skær dem i tynde skiver.2 Æbler, 3 fed Hvidløg
- Smør et fad med olivenolie. Læg (godt afdryppede) jordskokker og æbler i. Vend hvidløgsskiverne i blandingen og drys med lidt salt, peber og stødt koriander (frø).Olivenolie, Salt+peber, korianderfrø, evt. muskat.
- Overhæld det hele med lidt ekstra olie og 1-2 spsk. citronsaft/æblecidereddike/hvidvin. Drys med lidt rørsukker eller brug agavesirup. Stil fadet i en 200 grader varm ovn til alt er mørt.Æbleeddike/hvidvin, Rørsukker/agavesirup
- Server med kogte grønne linser (Dupuys-linser) eller sorte Beluga-linser smagt til med olie, salt og peber og måske lidt reven muskatnød.
Noter
Velbekomme. Mathias og Karin Elrød