Kombinationen af gulerødder, rødbeder og selleri giver en dyb smag og en dejlig sødme, mens den cremede bechamelsovs binder det hele sammen. Med en krydret tomatsauce og et sprødt lag ost på toppen er denne lasagne både mættende og velsmagende. Perfekt til en hyggelig middag med familie eller venner!
Lasagne med bagte rodfrugter
Denne lækre lasagne med bagte rodfrugter er en sund og farverig variation af den klassiske ret.
Ingredienser
- 1 kg Rodfrugter Vi brugte lige dele gulerod, rødbede, selleri
- Olie
- 5 dl mælk
- 2 spsk. majsstivelse
- Salt og peber
- 2 ds hakkede flåede tomater
- 2 fed presset hvidløg
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk tørret timian
- Chili
- Ca. 12 fuldkorns lasagneplader
- 1 dl spelt rasp
- 125 g revet ost
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 225° C. Skræl rodfrugterne og skær dem i ca. 1,5 x 1,5 cm store terninger. Hæld dem ud på en bageplade i et lag og drys med olie, salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 15-20 minutter (Skru herefter varmen ned på 200° C).1 kg Rodfrugter, Olie
- Pisk mælk og majsstivelse sammen i en gryde under omrøring og smag til med salt og peber.5 dl mælk, 2 spsk. majsstivelse
- Bland tomater, hvidløg krydderier. Tilsæt til sidst de bagte grøntsager.2 ds hakkede flåede tomater, 2 fed presset hvidløg, 1 tsk stødt spidskommen, 1 tsk tørret timian, Chili
- Læg lasagnen sammen i et ovnfast fad. Slut af med et lag Bechamelsovs drysset med ost og rasp.Ca. 12 fuldkorns lasagneplader, 1 dl spelt rasp, 125 g revet ost, Salt og peber
- Bag lasagnen indtil pastaen er mør ca. 30-45 minutter.