Ovenbagt fennikel med cherrytomater, oliven, hvidløg og olivenolie

6 pers. (en Jamie Oliver-opskrift)

Ingredienser

  • 2 fennikelknolde
  • 24 cherrytomater
  • 1 stor håndfuld, udstenede sorte oliven
  • en håndfuld frisk timian
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • salt, peber
  • 1 1/2 dl hvidvin/vermouth/pernod
  • 2 klatter smør

Fremgangsmåde

Skær den grønne, duskede top af fenniklerne og snit dem fint. Læg fennikeltoppene i et ovnfast fad. Skær fennikelknoldene i kvarte og derefter i halve. Blancher dem i kogende vand tilsat salt i 10 minutter.

Forvarm imens ovnen på 220 grader og prik alle cherrytomaterne.

Fennikelstykkerne tages op med en hulske og lægges i det ovnfaste fad. Blanchér cherrytomaterne i fennikelvandet i 45 sekunder. Dryp dem af og skyl dem i koldt vand. Flå nu skindet af og læg dem i det ovnfaste fad.

Tilsæt oliven, timian, hvidløg, krydr med salt og peber og hæld olivenolie over.

Tilsæt vin og fordel smørret.

Bag grøntsagerne midt i ovnen i 1/2 times tid. Egner sig godt til ovnstegt kylling med citron og hvidløg – man kan også stege et par kyllingebryster oven på grøntsagerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *