Med en base af revne rødbeder, gulerødder eller selleri blandet med cremet yoghurt, giver den en dejlig balance mellem det søde og det krydrede. Ristede spiskummen- og korianderfrø tilføjer en dybde af smag, mens hvidløg og chili giver et lille spark. Perfekt som tilbehør til grillet kød eller som en del af en tapas-anretning!
Rødbederaita (Gulerodsraita på visionsdagen)
Denne friske og krydrede rødbederaita er en skøn og sund dip, der bringer farve og smag til ethvert måltid.
Ingredienser
- 400 g rødbede/gulerod/selleri
- 2 fed hvidløg
- 1-2 chili efter smag
- 4 dl yoghurt
- 3 tsk ristede knuste spiskommenfrø
- 3 tsk ristede korianderfrø
Sådan gør du
- Riv rødbederne, pres hvidløget og hak chili (Fjern kernerne). Rør det hele sammen og smag til med krydderier og salt.400 g rødbede/gulerod/selleri, 2 fed hvidløg, 1-2 chili efter smag, 4 dl yoghurt, 3 tsk ristede knuste spiskommenfrø, 3 tsk ristede korianderfrø
Noter
Fra kogebogen “Det kærlige køkken”, fantastisk bog du bare må have fat i.