Denne rødbedecarpaccio er en enkel og smuk måde at nyde rå rødbeder på, især de stribede bolsjebeder, der virkelig skinner på tallerkenen. Retten er ikke kun en fryd for øjet, men også for smagsløgene med de delikate kontraster af friske rødbeder, salt parmesan og aromatisk timian. Perfekt som forret eller som tilbehør til både vegetariske og kødretter.
Rødbedecarpaccio med parmesan og timian
Rødbedecarpaccio med parmesan og timian er en super simpel måde at spise rå rødbede på, som både smager sindssygt godt og samtidig ser ret flot ud på tallerkenen.Spis den som en forret eller som tilbehør til grøntsags- eller kødretter.
Ingredienser
- 1-2 beder alt efter størrelsen (brug gerne de stribede beder eller – endnu bedre – en blanding af stribede og røde)
- Friskrevet parmesan
- 1/2 citron Saften fra
- Olivenolie
- Frisk timian tørret kan også bruges
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skræl bederne og skær dem i papirstynde skiver, enten med en skarp kniv eller et mandolinjern.1-2 beder
- Put bederne i en skål med koldt vand indtil servering. På den måde bevarer de deres sprødhed og farve, mens resten af maden gøres klar.
- Riv parmesanosten i store flager. Alt efter hvor tyndt man foretrækker det, kan det gøres med en skarp kniv, en kartoffelskræller eller et mandolinjern.Friskrevet parmesan
- Rør en dressing af en god sjat olivenolie blandet med saften fra en halv citron.1/2 citron, Olivenolie
- Herefter skal maden blot anrettes. Find gerne en smuk tallerken eller fad. Fordel rødbedeskiverne i et jævnt lag, drys med parmesanflagerne og den friske timian.Frisk timian
- Slut af med olivenolie-citron dressingen og giv carpaccioen en gang salt og peber. Det var det! God appetit!Salt og peber
Noter
Opskriften er stærkt inspireret af beskrivelsen af ugens pose i uge 4 (2017). Retten smagte bare så godt, at jeg synes den fortjener at blive delt endnu mere.