Har du rødbeder til overs? Denne rødbedepesto er en fantastisk måde at bruge dem på. Den har en smuk farve og en skøn balance mellem den søde smag fra rødbederne, det krydrede strejf af ingefær og den fyldige smag fra mandler og ost. Rødbedepestoen er alsidig – brug den som dip til grøntsagsstænger, som smørelse på brød, eller som et smagfuldt twist i en kornsalat, frittata eller brøddej.
Rødbedepesto
Har du et par rødbeder til overs? Så kan denne rødbedepesto være en lækker måde at få dem brugt på. Den er god som dip til rå grønsagsstænger, som spread på brød, til en cremet kornsalat med perlespelt/-byg/-rug, i brøddejen eller frittataen.
Ingredienser
- 2 store rødbeder
- 1 cm ingefær
- 10-15 mandler
- 2-3 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- 20-30 g revet ost gerne tør ost
Sådan gør du
- Rødbederne skrælles og skæres i tern. Koges ca. 35-40 min. Ingefær skrælles og skæres i skiver.2 store rødbeder, 1 cm ingefær
- De kogte og let afkølede rødbeder kommes i en blender eller minihakker med de øvrige ingredienser og køres til en ensartet masse. Smages til.10-15 mandler, 2-3 spsk. olivenolie, ½ tsk. salt, 20-30 g revet ost