Squashfrikadeller

Hvis squashen i haven er vokset lidt større, end du havde regnet med, kan det være en udfordring at finde på nye måder at bruge dem på. Her kommer squashfrikadeller til undsætning! Denne opskrift har jeg hentet fra en gammel kogebog fra Lademan, og den har vist sig at være en uundværlig favorit. Squashfrikadellerne er saftige og fulde af smag, og de er lige så gode varme som kolde, hvilket gør dem perfekte til både aftensmad og madpakker. De er også velegnede til frysning, så du kan lave en stor portion og have sunde, hjemmelavede frikadeller klar til travle dage.

squash frikadeller københavns fødevarefællesskab

Squashfrikadeller

Birgit Konring
Er squashen blevet lidt stor kan det være lidt sværere at finde en anvendelse for dem. Jeg har haft meget glæde af denne opskrift, som jeg har fra en bog, der blev udgivet for m-a-n-g-e år siden af Lademan.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Dansk, Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 600 g squash
  • 1 tsk salt
  • ½ dl havregryn
  • 1 spsk mel
  • ca ½ dl rasp
  • 2 spsk revet løg
  • salt, peber
  • 1 spsk hakket persille/basilikum gerne meget mere, det smager jo godt
  • 1 æg
  • fedtstof til stegning

Sådan gør du
 

  • Flæk squashen og skrab kernerne ud, hvis de er store. Riv squashen fint og læg den i en sigte. Drys 1 tsk salt over og lad det trække i 10 min. Læg den revne squash i et klæde, fold det sammen og knug reste af væden fra.
    600 g squash, 1 tsk salt
  • Bland squash med de øvrige ingredienser og sat farsen koldt i ½ time. Rør den igennem. Er den for stiv, tilsæt lidt æggehvide. Er den for løs, tilsæt mere rasp. Form farsen som almindelige frikadeller og steg dem gyldne ved svag varme, ca. 4-5 min på hver side.
    ½ dl havregryn, 1 spsk mel, ca ½ dl rasp, 2 spsk revet løg, salt, peber, 1 spsk hakket persille/basilikum, 1 æg, fedtstof til stegning

Noter

Frikadellerne egner sig fint til frysning og er også gode i madpakken.
Søgeord Vegetar

2 kommentarer for “Squashfrikadeller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering