Med rødløg, balsamicoeddike, varme krydderier som stjerneanis og spidskommen samt en smule rørsukker, får retten en aromatisk dybde og en let karamellisering. Denne version kan også tilsættes ribs- eller kirsebærsaft for ekstra frugtsødme og appelsinsaft for en frisk syrlighed. Perfekt som tilbehør til både klassiske og moderne måltider, især i vintermånederne.
Stuvet rødkål
Stuvet rødkål er en klassisk ret med masser af smag, hvor den sød-syrlige balance skaber en dejlig kontrast til kålens naturlige dybde.
Klassisk rødkål med smæk i…..
Ingredienser
- 1 rødkål
- 2 rødløg
- 2 kviste timian
- 3 stk. laurbær
- 2 stjerneanis
- ½ tsk. Spidskommen
- ½ tsk. korianderfrø
- ½ tsk. Fennikelfrø
- 3-4 spsk. rørsukker
- 2 dl. Balsamisk eddike
- Kan også tilsættes en sjat ribs/kirsebærsaft og/eller appelsinsaft.
Sådan gør du
- Snit kål og rødløg fint.1 rødkål, 2 rødløg
- Lad rødløget stege i 10 – 15 min uden at tage farve.
- Krydr med salt og peber, tilsæt herefter krydderier, sukker og lad det karamellisere i 2-3 min.2 kviste timian, 3 stk. laurbær, 2 stjerneanis, ½ tsk. korianderfrø, ½ tsk. Fennikelfrø, 3-4 spsk. rørsukker, ½ tsk. Spidskommen
- Tilsæt herefter kål og eddike, smag til igen.2 dl. Balsamisk eddike
- Lad det simre i 30 -40 min, og smag til, det skal være sød/surt og krydret….Kan også tilsættes en sjat ribs/kirsebærsaft