Syltningen tilfører et herligt syrligt-sødt pift, mens nelliker og peberrod tilføjer aromatiske noter, der løfter smagsoplevelsen. Perfekt som tilbehør til kolde bordretter eller som en syrlig kontrast til varme retter. Med denne opskrift kan du fylde spisekammeret med smukke, velsmagende rødbeder, der holder længe og kun bliver bedre med tiden.
Syltede Rødbeder
Syltede rødbeder er en klassiker, der bringer det bedste frem i rødbedernes naturlige sødme og dybe farve.
Ingredienser
- 1 kg rødbeder
- ½ l eddike
- ca. 200 g sukker
- 3– 4 hele nelliker
- 1 stk. peberrod
- evt. atamon
Sådan gør du
- Små rødbeder er bedst, og størrelsen bør være ensartet, for at give en ens kogetid. De vaskes godt og intet må skæres af, da de ellers vil miste saft og kraft. Rødbederne koges i rigelig saltet vand ½ times tid, større rødbeder op til en times tid. Vandet hældes fra og de spules over med koldt vand. Lad dem stå i vandet til de er kolde. Skrællen kan derefter gnides af med de bare fingre.1 kg rødbeder
- Eddiken bringes i kog og sukker og nelliker tilsættes. Rødbederne skæres i skiver og lægges i glas eller krukker og den kogende eddike hældes over. Lagen skal dække rødbederne helt. Peperrod kan tilsættes, men det er en smagssag, i så fald skal den skæres i skiver og lægges i sammen med rødbederne.½ l eddike, ca. 200 g sukker, 3– 4 hele nelliker, 1 stk. peberrod
- Af hensyn til holdbarheden er det en god ide at tilsætte en lille smule atamon, så kan de holde sig i årevis.evt. atamon