Denne salat er en alsidig ret, der kan nydes både lun og kold. Den fungerer glimrende som tilbehør til hovedretter eller som fyld i en sandwich. Når du først er i gang med at skrælle gulerødderne, kan det være en god idé at lave en stor portion, så du altid har en lækker salat ved hånden.
Tyrkisk gulerodssalat med nigellafrø
Denne salat kan spises både lun og kold, som tilbehør og som fyld i en sandwich. Det kan derfor anbefales at lave en god stor portion, når man nu er i gang med at skrælle gulerødderne.
Ingredienser
- ½ kg gulerødder
- 1 spsk. olie
- 1-2 fed hvidløg
- ½ spsk. nigellafrø/jomfru i det grønne
- 2 dl yoghurt naturel
- lidt salt
Sådan gør du
- Gulerødderne skrælles og rives groft. Hvidløg hakkes fint.½ kg gulerødder, 1-2 fed hvidløg
- Olien varmes i en gryde og gulerødderne svitses. Hvidløg tilsættes efter et par minutter.1 spsk. olie
- Lad væsken fra gulerødderne fordampe og tilsæt nigellafrø. Når gulerødderne har skiftet farve, tages de af varmen.½ spsk. nigellafrø/jomfru i det grønne
- Når gulerødderne er lune tilsættes yoghurt og salaten smages til med salt.2 dl yoghurt naturel, lidt salt