Tyrkisk gulerodssalat med nigellafrø

Denne salat er en alsidig ret, der kan nydes både lun og kold. Den fungerer glimrende som tilbehør til hovedretter eller som fyld i en sandwich. Når du først er i gang med at skrælle gulerødderne, kan det være en god idé at lave en stor portion, så du altid har en lækker salat ved hånden.

Nigellafrø - Kbh FF

Tyrkisk gulerodssalat med nigellafrø

Line Munkholm
Denne salat kan spises både lun og kold, som tilbehør og som fyld i en sandwich. Det kan derfor anbefales at lave en god stor portion, når man nu er i gang med at skrælle gulerødderne.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Salat
Køkken Tyrkisk, Vegetar
Antal 2

Ingredienser
  

  • ½ kg gulerødder
  • 1 spsk. olie
  • 1-2 fed hvidløg
  • ½ spsk. nigellafrø/jomfru i det grønne
  • 2 dl yoghurt naturel
  • lidt salt

Sådan gør du
 

  • Gulerødderne skrælles og rives groft. Hvidløg hakkes fint.
    ½ kg gulerødder, 1-2 fed hvidløg
  • Olien varmes i en gryde og gulerødderne svitses. Hvidløg tilsættes efter et par minutter.
    1 spsk. olie
  • Lad væsken fra gulerødderne fordampe og tilsæt nigellafrø. Når gulerødderne har skiftet farve, tages de af varmen.
    ½ spsk. nigellafrø/jomfru i det grønne
  • Når gulerødderne er lune tilsættes yoghurt og salaten smages til med salt.
    2 dl yoghurt naturel, lidt salt
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering