Gulerods-appelsinsuppe

Denne smukke, gyldne suppe er perfekt til at lyse op på en grå vinterdag. Med varme fra chili og hvidløg kombineret med den søde friskhed fra appelsiner, får du en skål fuld af smag, som både varmer og glæder sanserne. Suppen er enkel at lave og kræver få ingredienser, men den imponerer med sin dybe smag og flotte farve. Perfekt som en let forret eller som en varmende hovedret toppet med ristede solsikkekerner og kokosmel for ekstra tekstur.

Gulerods/appelsinsuppe fra Kbh FF

Gulerods-appelsinsuppe

Line Munkholm
En suppe, der er så flot i farven, at den gør øjnene glad på en grå vinterdag 🙂 Den udmærker sig desuden ved god varme fra chili og hvidløg samt en kort ingrediensliste.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret, Suppe
Køkken Vegetar
Antal 2

Ingredienser
  

  • 1 løg
  • 1 stang bladselleri
  • 800 g gulerødder
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 chili mængde afhænger dog af styrke
  • grøntsagsfond
  • 1-2 appelsiner afhænger af saft-, syre- og sødmeindhold

Sådan gør du
 

  • Løg, bladselleri, gulerødder, chili og hvidløg skæres i mindre stykker.
    1 løg, 1 stang bladselleri, 800 g gulerødder, 1 chili, 1-2 fed hvidløg
  • Løg svitses i olie, resten af grønsagerne tilsættes og steger med et par minutter ved middel til høj varme – de skal ikke branke.
  • Grønsagsfond/bouillon tilsættes så grønsagerne knap er dækket. Kog under låg til grønsagerne er møre.
    grøntsagsfond
  • Suppen blendes og der spædes op med ekstra fond, bouillon eller vand til den ønskede konsistens. Smag til med appelsinsaft, salt og peber.
    1-2 appelsiner
  • Toppes evt. med ristede solsikkekerner og kokosmel.
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering