Kartofler i forår (med rabarber og kylling)

Denne opskrift er en frisk forårsinspireret ret, hvor rabarbernes syrlighed kombineres med møre kartofler, saftig kylling og sprøde grøntsager. Andreas fandt inspirationen til at bruge rabarber i salat, i stedet for kage, da han lavede mad til sit kollektiv. Salaten er både mættende og farverig, og den græske yoghurt-rabarberdressing binder ingredienserne perfekt sammen.

Kyllingebryst - Københavns Fødevarefællesskab

Kartofler i forår (med rabarber og kylling)

Bente
Ideel til en let middag eller frokost, og kan serveres med nybagt brød for ekstra hygge.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4

Ingredienser
  

  • 500 g små nye kartofler
  • 4 stilke rabarber i stykker på 5 cm
  • 2-4 spsk sukker
  • 2 kyllingebryster ca 300 g i strimler på ½ cm
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 agurk
  • 3-5 tomater
  • 100 g salat Baby Leaves
  • græskar-kerner
  • 4 gulerødder

Dressing

  • 3 dl græsk yogurt
  • 2 håndfulde hakket purløg
  • saft fra rabarberne

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader. Skrab kartoflerne, kog og afkøl dem, og skær dem i mindre stykker. Bag rabarberne i et ildfast fad med sukkeret i ca ½ time, til de er møre. Gem væden.
    500 g små nye kartofler, 4 stilke rabarber i stykker på 5 cm, 2-4 spsk sukker
  • Steg kyllingestrimlerne i olie med salt og peber ved høj varme i ca. 4 min. Afkøl dem.
    2 kyllingebryster ca 300 g i strimler på ½ cm, 1 spsk olivenolie
  • Riv gulerødderne og hak tomater, agurker og purløg fint.
    1 agurk, 3-5 tomater, 4 gulerødder, 2 håndfulde hakket purløg
  • Bland rabarbercremen af græsk yogurt og rabarbersaft.
    3 dl græsk yogurt, saft fra rabarberne
  • Bland gulerødder, tomater, agurker, purløg og babyleaves i en stor skål.
    100 g salat
  • Vend kylling og kartofler i sammen med rabarbercremen.
  • Pynt med ristede græskarkerner og de bagte rabarberstykker.
    græskar-kerner
  • Servér evt. m. nybagt brød.

Noter

God fornøjelse! 🙂
Da Andreas skulle lave mad til sit kollektiv i torsdags, spekulerede han på, om han kunne finde en måde at bruge denne uges rabarber i en salat i stedet for at bruge dem i en kage, som er mere almindeligt set. Han fandt denne opskrift på “Kartofler i forår” på nettet, og tilpassede den lidt til de ingredienser der var ved hånden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering