Denne opskrift er en frisk forårsinspireret ret, hvor rabarbernes syrlighed kombineres med møre kartofler, saftig kylling og sprøde grøntsager. Andreas fandt inspirationen til at bruge rabarber i salat, i stedet for kage, da han lavede mad til sit kollektiv. Salaten er både mættende og farverig, og den græske yoghurt-rabarberdressing binder ingredienserne perfekt sammen.
Kartofler i forår (med rabarber og kylling)
Ideel til en let middag eller frokost, og kan serveres med nybagt brød for ekstra hygge.
Ingredienser
- 500 g små nye kartofler
- 4 stilke rabarber i stykker på 5 cm
- 2-4 spsk sukker
- 2 kyllingebryster ca 300 g i strimler på ½ cm
- 1 spsk olivenolie
- 1 agurk
- 3-5 tomater
- 100 g salat Baby Leaves
- græskar-kerner
- 4 gulerødder
Dressing
- 3 dl græsk yogurt
- 2 håndfulde hakket purløg
- saft fra rabarberne
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader. Skrab kartoflerne, kog og afkøl dem, og skær dem i mindre stykker. Bag rabarberne i et ildfast fad med sukkeret i ca ½ time, til de er møre. Gem væden.500 g små nye kartofler, 4 stilke rabarber i stykker på 5 cm, 2-4 spsk sukker
- Steg kyllingestrimlerne i olie med salt og peber ved høj varme i ca. 4 min. Afkøl dem.2 kyllingebryster ca 300 g i strimler på ½ cm, 1 spsk olivenolie
- Riv gulerødderne og hak tomater, agurker og purløg fint.1 agurk, 3-5 tomater, 4 gulerødder, 2 håndfulde hakket purløg
- Bland rabarbercremen af græsk yogurt og rabarbersaft.3 dl græsk yogurt, saft fra rabarberne
- Bland gulerødder, tomater, agurker, purløg og babyleaves i en stor skål.100 g salat
- Vend kylling og kartofler i sammen med rabarbercremen.
- Pynt med ristede græskarkerner og de bagte rabarberstykker.græskar-kerner
- Servér evt. m. nybagt brød.
Noter
God fornøjelse! 🙂
Da Andreas skulle lave mad til sit kollektiv i torsdags, spekulerede han på, om han kunne finde en måde at bruge denne uges rabarber i en salat i stedet for at bruge dem i en kage, som er mere almindeligt set. Han fandt denne opskrift på “Kartofler i forår” på nettet, og tilpassede den lidt til de ingredienser der var ved hånden.