Denne ret med gnocchi og bagte gulerødder er en fantastisk måde at udnytte sæsonens lækre grøntsager på. Med en kombination af møre kartofler og søde, bagte gulerødder får du en smagfuld og tilfredsstillende ret, der både er nem at lave og perfekt til en travl hverdag.
Gnocchi med bagte gulerødder
Denne uges pose havde en masse lækre kartofler og gulerødder med sig. Denne ret er nem, og gnocchi-massen kan nemt fryses ned og gemmes til senere.
Ingredienser
- 600 gr. kartofler
- 500 gr. gulerødder
- 100-150 gr økologisk hvedemel
- 2 spsk raspolie
- Gærflager på slum
- Salt/peber efter smag
Sådan gør du
- Skrald gulerødderne og læg dem i et ovnfast fad med lidt olie og salt og peber – bag dem i ovnen i 25/30 minutter ved høj varme (de skal få en “bageskorpe)500 gr. gulerødder, 2 spsk raspolie, Salt/peber efter smag
- Kog kartoflerne til de er færdige600 gr. kartofler
- Dræn og pil kartoflerne og tag gulerødderne ud af ovnen
- Mod kartoflerne sammen med olien samt salt og peber
- Mos gulerødderne og tilføj dem til kartoffelmassen (gem én hel gulerod til senere)
- Held massen ud på bordet og tilføj gær og hvedemelet til massen er sammensat og er nem at rulle100-150 gr økologisk hvedemel, Gærflager
- Del massen i 4 pølser og rul hver pølse til tommelfingertykkelse og skær den i små stykker
- Put gnocchinerne i en gryde med kogende vand og salt – de er færdige, når de kommer op til overfladen
- Tag dem ud med en hulske og steg på panden i olie.
- Skær den sidste gulerod i små skiver og tilføj den til gnocchierne og tilføj rigelige mængder ramsløgspesto.
Noter
HAPS!