De er nemme at lave, og deres gyldne sprødhed gør dem til en perfekt snack eller tilbehør til en større middag. Latkesene kan steges sprøde på panden eller bages i ovnen for en sundere version med mindre olie. Nyd dem varme direkte fra panden – måske med en klat creme fraiche eller en frisk grøn salat som ledsager.
Græskar/Kartoffel Latkes
Disse latkes er en skøn og sprød kombination af revet hokkaido græskar og kartofler, krydret med hvidløg, rosmarin og olivenolie.
Ingredienser
- 2-3 kartofler ca. 200 g.
- ½ lille hokkaido græskar
- ½ løg ca. 30 g. eller porre.
Marinade
- 2-3 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk. salt
- Peber
- Rosmarin eller andre tørrede krydderurter efter smag
Sådan gør du
- Skær hokkaidoen over på midten og udkern den ene halvdel med en teske. Skær den i mindre stykker, og riv den ned i en skål. Hvis den er økologisk rives den med skæl på. Skræl og riv kartoflerne. Skyl dem kort i en si og kom dem i skålen med den revne hokkaido.½ lille hokkaido græskar, 2-3 kartofler
- Løget pilles, rives og tilsættes blandingen. Tilsæt marinaden og rør det hele godt sammen. Lad blandingen stå lidt og hæld derefter eventuelt overskydende væske fra.½ løg, 1 fed hvidløg, 2 tsk. salt, Peber, Rosmarin eller andre tørrede krydderurter efter smag
- Hæld olie på en stor støbejernspande og opvarm den, til den næsten ryger. Sæt nu kartoffeldejen på panden som små (5- 8 cm i diameter) flade klatkager og steg dem gyldne på begge sider. Læg dem på fedtsugende papir et øjeblik og server straks.2-3 spsk. olivenolie
- Latkes kan også bages i ovnen. På den måde kan du bruge mindre olie.