Græskar/Kartoffel Latkes

De er nemme at lave, og deres gyldne sprødhed gør dem til en perfekt snack eller tilbehør til en større middag. Latkesene kan steges sprøde på panden eller bages i ovnen for en sundere version med mindre olie. Nyd dem varme direkte fra panden – måske med en klat creme fraiche eller en frisk grøn salat som ledsager.

Græskar/Kartoffel Latkes

Græskar/Kartoffel Latkes

Viola
Disse latkes er en skøn og sprød kombination af revet hokkaido græskar og kartofler, krydret med hvidløg, rosmarin og olivenolie.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Forret, Snack, Tilbehør
Køkken Græsk, Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 2-3 kartofler ca. 200 g.
  • ½ lille hokkaido græskar
  • ½ løg ca. 30 g. eller porre.

Marinade

  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. salt
  • Peber
  • Rosmarin eller andre tørrede krydderurter efter smag

Sådan gør du
 

  • Skær hokkaidoen over på midten og udkern den ene halvdel med en teske. Skær den i mindre stykker, og riv den ned i en skål. Hvis den er økologisk rives den med skæl på. Skræl og riv kartoflerne. Skyl dem kort i en si og kom dem i skålen med den revne hokkaido.
    ½ lille hokkaido græskar, 2-3 kartofler
  • Løget pilles, rives og tilsættes blandingen. Tilsæt marinaden og rør det hele godt sammen. Lad blandingen stå lidt og hæld derefter eventuelt overskydende væske fra.
    ½ løg, 1 fed hvidløg, 2 tsk. salt, Peber, Rosmarin eller andre tørrede krydderurter efter smag
  • Hæld olie på en stor støbejernspande og opvarm den, til den næsten ryger. Sæt nu kartoffeldejen på panden som små (5- 8 cm i diameter) flade klatkager og steg dem gyldne på begge sider. Læg dem på fedtsugende papir et øjeblik og server straks.
    2-3 spsk. olivenolie
  • Latkes kan også bages i ovnen. På den måde kan du bruge mindre olie.
Keyword Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering