Græskarmarmelade er en lækker og unik delikatesse, der kombinerer den søde smag af græskar med den friske syrlighed fra citrusfrugter som citroner og appelsiner. Denne marmelade har en smuk balance mellem sødme og en let bitterhed, der minder om klassisk orangemarmelade, men med et interessant twist.
Græskarmarmelade
Græskarmarmelade smager lidt som orangemarmelade – lidt sød og lidt bitter.
Ingredienser
- 2,5 kg. græskarkød uden skal
- 4 stk. citroner
- 4 stk. appelsiner
- 1,5 dl. citronsaft
- 850 gr. sukker
- 2 poser Melatin fra Tørsleff. Kan fås i bl.a. Føtex og Rema 1000
Sådan gør du
- Græskarkødet skæres ud i de ønskede størrelse med en kniv eller med et mandolin-jern2,5 kg. græskarkød uden skal
- Skallerne fra citrusfrugterne skæres ud i de ønskede størrelser4 stk. citroner, 4 stk. appelsiner
- Op i en eller flere gryder
- Råvarerne koges møre (ca. 2o min. uden vand !)1,5 dl. citronsaft
- Melatinen (som er i pulverform) tilsættes og der røres rundt2 poser Melatin
- Sukker tilsættes. Begynd med mindre mængder og smag det ‘op’ indtil det har den ønskede sødme850 gr. sukker
- Tilsæt vand, ca. 3 dl. eller efter ønske.
- Glassene og lågene skylles i 1 spsk. Atamon. (Det rækker til ca. 5 glas).
- Hæld marmeladen i glassene, mens den er lun.
- Sæt på køl