Græskarmarmelade

Græskarmarmelade er en lækker og unik delikatesse, der kombinerer den søde smag af græskar med den friske syrlighed fra citrusfrugter som citroner og appelsiner. Denne marmelade har en smuk balance mellem sødme og en let bitterhed, der minder om klassisk orangemarmelade, men med et interessant twist.

Græskarmarmelade - Københavns Fødevarefællesskab

Græskarmarmelade

andreas
Græskarmarmelade smager lidt som orangemarmelade – lidt sød og lidt bitter.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 6

Ingredienser
  

  • 2,5 kg. græskarkød uden skal
  • 4 stk. citroner
  • 4 stk. appelsiner
  • 1,5 dl. citronsaft
  • 850 gr. sukker
  • 2 poser Melatin fra Tørsleff. Kan fås i bl.a. Føtex og Rema 1000

Sådan gør du
 

  • Græskarkødet skæres ud i de ønskede størrelse med en kniv eller med et mandolin-jern
    2,5 kg. græskarkød uden skal
  • Skallerne fra citrusfrugterne skæres ud i de ønskede størrelser
    4 stk. citroner, 4 stk. appelsiner
  • Op i en eller flere gryder
  • Råvarerne koges møre (ca. 2o min. uden vand !)
    1,5 dl. citronsaft
  • Melatinen (som er i pulverform) tilsættes og der røres rundt
    2 poser Melatin
  • Sukker tilsættes. Begynd med mindre mængder og smag det ‘op’ indtil det har den ønskede sødme
    850 gr. sukker
  • Tilsæt vand, ca. 3 dl. eller efter ønske.
  • Glassene og lågene skylles i 1 spsk. Atamon. (Det rækker til ca. 5 glas).
  • Hæld marmeladen i glassene, mens den er lun.
  • Sæt på køl
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering