Græskarskiver med sprød krydderrasp og syrnet fløde

Man kan bruge de fleste type græskar til denne ret, fx denne uges Crown Prince. De bliver virkeligt lækre og kan fx bruges som en lille hovedret med en salat til.

Ingredienser

  • 700 g græskar (med skræl)
  • 50 g parmesan, revet
  • 20 g rasp
  • 6 spsk finthakket persille
  • 2 1/2 tsk finthakket timian
  • revet skal af 2 usprøjtede citroner
  • 2 fed hvidløg, knuste
  • ca 1/2 dl olivenolie
  • 120 g syrnet fløde
  • 1 spsk hakket dild
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 190 grader. Skær græskarret i 1 cm tykke skiver, og læg dem på den flade side på et stykke bagepapir på en bageplade.

Bland parmesan, rasp, persille, timian, halvdelen af citronskallen, hvidløget, en lillebitte smule salt (husk, at parmesanen også er salt) og lidt peber i en skål.
Pensl græskarskiverne rundhåndet med olivenolie, og drys krydderraspen over dem, så alle skiver dækkes med et par millimeter rasp. klap forsigtigt raspen lidt flad.
Stil græskarskiverne i ovnen, og bag dem i ca. 30 minutter, eller til de føles møre, når du stikker dem med en skarp kniv. Dæk skiverne til med sølvpapir, hvis krydderraspen bliver for mørk undervejs.
Rør dilden i den syrnede fløde sammen med lidt salt og peber. Server græskarskiverne lune, drysset med resten af citronskallen og med den syrnede fløde.
Tilføjet af Sofie (Fra Yotam Ottolenghi’s “Plenty”)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *