Grønkål med nødder og æbler

Denne grønkålssalat er en herlig kombination af sprøde grønkålsblade, søde æbler og nødder, der tilsammen skaber en sund og velsmagende ret. Salaten har en dejlig balance mellem det milde fra grønkålen, det søde fra æblerne og den nøddeagtige crunch fra hasselnødderne.

Dressingens friskpressede appelsinsaft og honning giver en skøn sødme, mens fløden tilfører en cremet konsistens, der binder ingredienserne sammen. Ristningen af nødderne fremhæver deres smag og giver en ekstra dimension til retten.

Grønkålssalat - Københavns Fødevarefællesskab

Grønkål med nødder og æbler

Bente
Perfekt som tilbehør til en hovedret eller som en let frokostret, er denne salat både nærende og lækker, hvilket gør den til en fremragende tilføjelse til enhver menu. Salaten er inspireret af opskriften i bogen “Suveræne salater og brilliante buffeter.” Sådan så produktionen ud til KBHFF’s visionsdag lørdag d. 24. oktober
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 300 g grønkål/palmekål
  • 200 g madæbler
  • 100 g hasselnødder
  • 40 g rosiner

Dressing

  • 1 spsk Æbleeddike
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1/2 spsk flydende honning
  • 1 1/2 dl Piskefløde/sojafløde

Sådan gør du
 

  • Rist nødderne på en tør pande for at fremhæve smagen.
    100 g hasselnødder
  • Grønkålsbladene skæres fra stokken, skylles grundigt, afdryppes og blendes i en foodprocessor sammen med hasselnødderne.
    300 g grønkål/palmekål
  • Æblerne skæres i bittesmå terninger og blandes i salaten sammen med rosiner.
    200 g madæbler, 40 g rosiner
  • Dressingen røres sammen (Minus fløden) og blandes i grønkålen.
    1 spsk Æbleeddike, 1/2 spsk flydende honning, 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • Fløden piskes og vendes i til sidst i salaten.
    1 1/2 dl Piskefløde/sojafløde
Søgeord Vegetar

1 kommentar for “Grønkål med nødder og æbler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering