Gulerodstærte

Hasselnødderne tilføjer en dejlig knasende konsistens til den bløde, bagte gulerodsmasse. Tærten er let at tilpasse med forskellige ingredienser som løg, hvidløg eller ost, hvilket gør den alsidig og perfekt til både hverdag og fest.

Gulerodstærte fra Kbh FF

Gulerodstærte

Kirsten Egebjerg Jensen
Denne gulerodstærte er en lækker og fyldig ret, hvor søde gulerødder kombineres med den friske smag af appelsin og krydret ingefær.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

Fyld

  • 10 Gulerødder
  • 1 Appelsin
  • 1 håndfuld Hasselnødder
  • 1 tsk Ingefær
  • Olivenolie

Mørdej

  • 125 g smør
  • 200 g fuldkornsmel
  • ½ kop lunkent vand
  • en knivspids salt

Sådan gør du
 

  • Fyldet fremstilles ved at bage en masse gulerødder i ovnen sammen med en appelsin, olivenolie, vand og krydderier.
    10 Gulerødder, 1 Appelsin, 1 tsk Ingefær, Olivenolie
  • Imens fyldet bager, samler man en tærtedej, som forbages i 10 minutter.
    125 g smør, 200 g fuldkornsmel, en knivspids salt, ½ kop lunkent vand
  • Når gulerødderne er godt møre efter ca. 30 minutter, blendes blandingen.
  • De hakkedes hasselnødder tilsættes, og fyldet kommes i tærten. Tærten bages, indtil fyldet er gennemvarmt, og dejen er sprød.
    1 håndfuld Hasselnødder
  • Fyldet kan varieres med løg, hvidløg, krydderurter, ost, etc. Den smager også rigtigt godt med portobellosvampe, der er stegt med balsamico.
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering