Hasselnødderne tilføjer en dejlig knasende konsistens til den bløde, bagte gulerodsmasse. Tærten er let at tilpasse med forskellige ingredienser som løg, hvidløg eller ost, hvilket gør den alsidig og perfekt til både hverdag og fest.
Gulerodstærte
Denne gulerodstærte er en lækker og fyldig ret, hvor søde gulerødder kombineres med den friske smag af appelsin og krydret ingefær.
Ingredienser
Fyld
- 10 Gulerødder
- 1 Appelsin
- 1 håndfuld Hasselnødder
- 1 tsk Ingefær
- Olivenolie
Mørdej
- 125 g smør
- 200 g fuldkornsmel
- ½ kop lunkent vand
- en knivspids salt
Sådan gør du
- Fyldet fremstilles ved at bage en masse gulerødder i ovnen sammen med en appelsin, olivenolie, vand og krydderier.10 Gulerødder, 1 Appelsin, 1 tsk Ingefær, Olivenolie
- Imens fyldet bager, samler man en tærtedej, som forbages i 10 minutter.125 g smør, 200 g fuldkornsmel, en knivspids salt, ½ kop lunkent vand
- Når gulerødderne er godt møre efter ca. 30 minutter, blendes blandingen.
- De hakkedes hasselnødder tilsættes, og fyldet kommes i tærten. Tærten bages, indtil fyldet er gennemvarmt, og dejen er sprød.1 håndfuld Hasselnødder
- Fyldet kan varieres med løg, hvidløg, krydderurter, ost, etc. Den smager også rigtigt godt med portobellosvampe, der er stegt med balsamico.