Jordskok puré med ristede hvidløg

Den milde sødme fra jordskokkerne får et lækkert modspil fra den intense smag af parmesan og den friske estragon. De sprøde hvidløg på toppen tilføjer en skøn knasende tekstur og et krydret twist. Perfekt som tilbehør eller som en del af et vegetarisk festmåltid.

Jordskok puré med ristede hvidløg

Jordskok puré med ristede hvidløg

kimholm
Denne cremede jordskokpuré med sprøde ristede hvidløg er en perfekt ledsager til både kødretter og grøntsagsbaserede måltider.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Tapas, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • ½ kilo jordskokker
  • Parmesan
  • ¼ liter mælk eller fløde
  • 8-10 fed hvidløg
  • Jomfru olivenolie
  • Salt og peber
  • Estragon

Sådan gør du
 

  • Jordskokkerne skrælles, og koges i en gryde med let saltet vand til de er møre.
    ½ kilo jordskokker
  • Bland mælk, parmesan, et skvæt jomfru olivenolie, et par kviste estragon (dog kun bladene) og peber. Det hele blende sammen og smages til med olie og salt, og evt. mere parmesan.
    ¼ liter mælk, Jomfru olivenolie, Salt og peber, Estragon, Parmesan
  • Hvidløg skæres i fine skiver og steges på en varm pande i olie og godt med salt. Steges til de er brune og sprøde.
    8-10 fed hvidløg
  • Server puréen med de sprøde hvidløg om topping.
Keyword Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering