Den er fyldt med smag fra friske porrer og kartofler, og den lette fløde tilføjer en dejlig blødhed. Dine hjemmelavede brødcroutoner giver en sprød tekstur og en ekstra dimension af smag, hvilket gør denne suppe til en sand komfortret.
Kartoffel-porre-suppe med brødcroutoner
Denne lækre kartoffel-porre-suppe er en varmende og cremet ret, perfekt til kolde dage.
Ingredienser
- 2 Porrer
- 3 kartofler
- 1 spsk smør
- 2 kviste timian rosmarin eller merian
- 1 l vand
- 1 dl piskefløde/soyafløde
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
Brødcroutoner
- 3-4 skiver daggammelt hvedebrød
- 1/2 bundt bredbladet persille
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 knsp groft salt
Sådan gør du
- Skær roden og den allerøverste del af porrerne væk. Skær snit på langs ned igennem den grønne del af porrerne. Skyl al jorden væk i koldt vand. Skær porrerne i skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 3×3 cm.2 Porrer
- Varm en gryde med smør. Kom porrerne i og lad dem tage varme. Skyl krydderurterne i koldt vand. Kom blade af timian, rosmarin eller merian i.1 spsk smør, 2 kviste timian
- Kom kartoffelstykkerne og vandet i gryden. Læg låg på, og kog suppen i ca. 20 min. til grøntsagerne er helt møre. Lav brødcroutoner imens. Blend suppen, til den er jævn. Kog den op med piskefløde, og smag suppen til med salt og peber. Skær brødet i terninger på 1×1 cm.3 kartofler, 1 dl piskefløde/soyafløde, 1 tsk groft salt, friskkværnet peber, 1 l vand
- Skyl persillen, knæk stilkene af og hak fint. Pil hvidløget og pres det. Varm en pande op med olivenolie og rist brødterningerne. Tag panden fra varmen og vend croutonerne med persille, presset hvidløg og salt. Server dem til suppen.3-4 skiver daggammelt hvedebrød, 1/2 bundt bredbladet persille, 1 fed hvidløg, 1 spsk olivenolie, 1 knsp groft salt