Hvidkålens let bitterhed balanceres smukt med de søde frugter og krydderierne, hvilket resulterer i en ret, der både er velsmagende og ernæringsmæssigt sund. Denne karry hvidkål er nem at tilberede og vil hurtigt blive en favorit på middagsbordet. Velbekomme!
Karry hvidkål
Denne opskrift på karry hvidkål, fra uge 48 i 2009, er en skøn og farverig ret, der kombinerer den sprøde tekstur af hvidkål med de søde noter fra æbler og druer. Retten er ikke bare sund, men også fyldt med smag og farve, hvilket gør den til en perfekt ledsager til både hverdagsretter og festlige måltider.
Ingredienser
- 1 lille hvidkål
- 2-3 æbler
- ca. 30 stk. Druer
- 25 g mandler hakket/smuttede
- 1 tsk karry
- salt
- 1 dl vand
- olie
Sådan gør du
- Skær hvidkålen i små strimler. Kom lidt olie i en (sauter-) pande. Kom kålen i og rør rundt i ca. 5 min. Kom 1/2 dl vand ved og lad den simre under låg i ca. 15 min.1 lille hvidkål, olie, 1 dl vand
- Hæld den op i et fad og kom lidt salt henover. Kog lidt olie på panden, derefter karry – æblerne skåret i tern og druerne der er halveret, rør rundt og hæld 1/2 dl vand på, lad det simre under låg i ca. 2 min.2-3 æbler, 1 tsk karry, salt, ca. 30 stk. Druer
- Hæld det over hvidkålen og drys de hakkede mandler henover.25 g mandler