Denne ret er en frisk og enkel salat, der kan nydes som tilbehør eller som en let frokostret. Den kombinerer sprøde, nippede voksbønner med saftige tomater, aromatisk persille, sorte oliven, ansjoser og hvidløg, der tilsammen giver en skøn smagsoplevelse med både syre, salt og friskhed.
Lun salat med voksbønner
Salaten fungerer perfekt som tilbehør til grillet kylling eller andre lette hovedretter. Voksbønnernes sprødhed og tomaternes friskhed harmonerer godt med de intense smage fra ansjoserne og oliven, hvilket gør denne lune salat både mættende og velsmagende.(Fra Suhrs Madakademiet)
Ingredienser
- 600 g nippede voksbønner
- 1 stor bøftomat
- 2 dl hakket persille evt. estragon og lidt løvstikke
- 50 små sorte nicoiseoliven
- 2 ansjoser/sardeller
- 2 fed finthakket hvidløg
- 1 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. Skær tomaten i både og pres saft og kerner ud af den. Skær tomatkødet i tern. Bland med persille, oliven, ansjoser, hvidløg, olivenolie, salt og rigeligt med friskkværnet sort peber.1 stor bøftomat, 2 dl hakket persille, 2 ansjoser/sardeller, 2 fed finthakket hvidløg, 1 spsk olivenolie, 50 små sorte nicoiseoliven
- Kog bønnerne et par minutter uden låg. Der skal stadig være bid i dem. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe lidt af.600 g nippede voksbønner
- Bland dem med tomat-persilleblandingen. Servér straks. Salaten er god til grillet kyllingefillet à la saltimboca (læg et salvieblad på hver kyllingefilet og rul en skive parmaskinke om kyllingefileten før den grilles).