Med krydderier som hvidløg, ingefær, chili og kinesisk five spice, samt en lækker sojasauce og riseddike, skabes en dejlig balance mellem sødt, surt og krydret. Det er en hurtig og sund ret, der kan serveres med ris eller nudler og toppes med frisk koriander for ekstra friskhed.
Wok med grøntsager
Denne wokret er fyldt med farverige og sprøde grøntsager som gulerødder, peberfrugt, sugar snaps og grønne bønner, der tilføjer både smag og tekstur.
Ingredienser
- Olie
- 2 fed knust hvidløg
- 15 g revet ingefær
- 1 finthakket chili
- 1 spsk kinesisk five spice
- 1 tsk sesamolie
- 2 gulerødder i tynde strimler
- 1 rød peberfrugt i strimler
- 1 lille håndfuld sugar snaps
- 1 lille håndfuld grønne bønner dampede
- 1 dl soya
- 0,5 dl riseddike
- Evt. lidt sukker
- Evt. frisk koriander
Sådan gør du
- Varm en wok (eller stor stegepande) godt op og hæld alm. olie og sesamolie i. Steg hvidløg, chili og ingefær i et halv minut – tilsæt så five spice. Hæld eddike på og kog væk. Tilsæt soya.Olie, 2 fed knust hvidløg, 15 g revet ingefær, 1 finthakket chili, 1 spsk kinesisk five spice, 1 tsk sesamolie, 0,5 dl riseddike, 1 dl soya
- Kom gulerødder og peberfrugt i og kog op. Lad det koge et par minutter. Smag saucen til med sukker og måske lidt eddike.2 gulerødder i tynde strimler, 1 rød peberfrugt i strimler, Evt. lidt sukker
- Lige før servering tilsættes bønner og sugar snaps. De skal bare lige varmes igennem. Server med ris eller nudler.1 lille håndfuld sugar snaps, 1 lille håndfuld grønne bønner, Evt. frisk koriander