Pasta med grillet squash

Denne opskrift stammer fra en smagsprøve på Nørrebro i december 2013, og kombinationen af olivenolie, citron og squash skaber en skøn balance mellem friskhed og dybde. Med få ingredienser og minimal indsats er den ideel til både hverdag og hyggelige middage – og så kan retten toppes med parmesan for ekstra fylde og smag.

pasta med squash københavns fødevarefællesskab

Pasta med grillet squash

Francisca Listov-Saabye
En virkelig enkel, men utrolig velsmagende pastaret, hvor grillede squash og ristede pinjekerner bringer varme og tekstur til retten.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret
Køkken Italiensk, Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 2 squash
  • god olivenolie
  • citron
  • 100 gram pinjekerner 2 poser
  • 500 gram pasta penne
  • 1-2 fed hvidløg

Sådan gør du
 

  • Squash vaskes og skæres i 1-2 cm tykke skiver. Disse grilles på grillpande. Det har betydning for smagen og smager bedre end alm pande. De grillede squashskiver halveres og vendes med olivenolie, presset hvidløg, salt, peber og revet citronskal.
    2 squash, god olivenolie, 1-2 fed hvidløg, citron
  • pinjekernerne ristes på tør pande og sættes til side.
    100 gram pinjekerner
  • pastaen koges og drænes. Vendes straks med god olivenolie, citronsaft samt de grillede squash og pinjekernerne.
    500 gram pasta penne
  • Kan serveres med revet parmesanost
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering