Uge 44’s grøntsagspose indeholdt blandt andet dejlige pebrede porrer, et hvidløg og en favnfuld kartofler. De tre råvarer kan sammen med lidt smør, olie, æbleeddike og sennep blive til en varm og pebret porresuppe. Perfekt som forret eller frokost i vindblæst vinterweekend.
Start med at skive to porrer og svits dem i din suppegryde sammen med en god klat smør. Når de har fået lidt farve og er faldet sammen, smider du et fed hvidløg i og hælder en halv liter kyllingefond og en halv liter vand på og lader det hele simre lystigt over svag varme.
Mens suppen hygger sig skærer du en 4-5 store kartofler i små tern, altså sådan i biksemadsstørrelse, og råsteger dem på en pande i lidt olie og en klat smør. Kartoflerne skal have farve. Giv dem også lidt salt og peber.
Når kartoflerne er stegt færdige, hælder du halvdelen af dem over i suppen og lader dem koge med et par minutter. Så giver du suppen lidt æbleeddike, en skefuld grov sennep og en god tur med stavblenderen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret med de råstegte kartofler, du har holdt tilbage, og nogle porreringe. Kværn peber over suppen. Velbekomme!