Old-school råkostsalat

Denne klassiske råkostsalat er et skud nostalgia til dem, der husker de enkle, men velsmagende salater fra fortiden. Den er fyldt med friske ingredienser som sprød hvidkål og saftige gulerødder, der giver et perfekt bid og masser af smag.

Marinaden er en lækker kombination af olivenolie, eddikke, sennep og honning, der tilsammen skaber en syrlig og sød dressing med et lille kick fra senneppen. Denne dressing binder salaten sammen og tilfører den en fantastisk dybde.

Old school råkostsalat - Kbh FF

Old-school råkostsalat

Hanne Scheller
Du kan nemt tilpasse opskriften ved at erstatte honningen med sukker, sirup eller endda marmelade-gelé, og hvis du ønsker lidt ekstra smag, kan du tilføje et halvt presset hvidløgsfed til marinaden.
Smagsprøvevagt Østerbro-afdeling (uge 44)
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Dansk, Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1/2 hvidkål
  • 4-5 gulerødder
  • 5 spsk olivenolie
  • 3 spsk eddikke
  • 2 tsk sennep
  • 2 tsk honning
  • salt + peber
  • 3 håndfuld solsikkekerner
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du
 

  • Skræl og riv gulerødderne, snit hvidkål fint (!).
    1/2 hvidkål, 4-5 gulerødder
  • Rør olivenolie, eddikke, sennep, honning, salt og peber sammen til en marinade. Smag til, den må gerne være lidt stærk.
    5 spsk olivenolie, 3 spsk eddikke, 2 tsk sennep, 2 tsk honning, salt + peber
  • Bland gulerødder, hvidløg og dressing sammen i en skål.
    1 fed hvidløg
  • Tørsteg solsikkekernerne på en pande, indtil de bliver gyldne og dufter dejlige. Drys dem over salaten.
    3 håndfuld solsikkekerner
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering