Allerbedst på en lun sommerdag med masser af isterninger
Ingredienser
- 1 bdt. rabarber
- 300 g sukker
- 1 stang vanilje
- 3/4 liter vand
- 1 håndfuld mynteblade
- 1 liter kogende vand
- rigeligt med isterninger
Fremgang
Til rabarbersaften skæres rabarber i 2 cm stykker og blandes i en gryde med sukker, korn af vaniljestang + stang og vand.
Koges ved svag varme i 7-10 min. Sluk for blusset og lad køle i gryden en halv time.
Saften sies fra rabarber og sættes på køl.
Til mynteteen hældes det kogende vand over myntebladene og trækker i en halv time på køl.
Bland rabarbersaft og myntete, smag til og juster efter behag. Tilsæt masser af isterninger og et par mynteblade.
NB: rabarberkompotten der er tilbage fra saften kan med fordel bruges ovenpå ymer og lign.